Author Topic: System problems  (Read 4530 times)

Alan W

  • Administrator
  • Eulexic
  • *****
  • Posts: 3892
  • Melbourne, Australia
    • View Profile
    • Email
System problems
« on: March 30, 2019, 05:26:45 PM »
Players on the lexigame site may have noticed a recent period of a few hours when the scoreboard remained blank. This was caused by a problem with the database which also created some inconsistencies between the data on the two Chihuahua sites.

The inconsistencies in the daily puzzles have now been largely fixed up, but there are still some differences between the two sites in "Your Puzzles". Apologies for any confusion.

There remains a risk of some oddities affecting daily puzzles for the 1st and 2nd of April. To avoid any such risks you can click on the Reset button (below the Forum Latest box).
Alan Walker
Creator of Lexigame websites

yelnats

  • Cryptoverbalist
  • *
  • Posts: 506
    • View Profile
    • Burke Rd billabong reserve & Friends of Herring Island
Re: System problems
« Reply #1 on: March 31, 2019, 08:33:32 AM »
When I pressed Reset, Chinwag disappeared...

Alan W

  • Administrator
  • Eulexic
  • *****
  • Posts: 3892
  • Melbourne, Australia
    • View Profile
    • Email
Re: System problems
« Reply #2 on: March 31, 2019, 10:30:43 AM »
Possibly just a coincidence, yelnats. Chinwag occasionally disappears - I don't know why. Usually you can get it back by switching to a different puzzle and back again.
Alan Walker
Creator of Lexigame websites

cmh

  • Word-meister
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #3 on: April 03, 2019, 08:47:06 PM »
We (davmar and cmh} can't get Lexigame only Puzzle. We normally use Lexigame. Yesterday I saw Bintja (spelling?) again briefly then everything disappeared. Tried again this morning on both our laptops and no joy with Lexigame even after reset. Tried both Alt site and going in via google.

Alan W

  • Administrator
  • Eulexic
  • *****
  • Posts: 3892
  • Melbourne, Australia
    • View Profile
    • Email
Re: System problems
« Reply #4 on: April 03, 2019, 09:29:59 PM »
It's bitninja, cmh. If that's the cause of your problems, it usually clears itself after a day or so. One thing that might correct the problem right away is to turn your modem off and on.
Alan Walker
Creator of Lexigame websites

cmh

  • Word-meister
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #5 on: April 04, 2019, 03:43:11 AM »
No joy with turning it on and off again! I'll wait a couple of days and see if Lexigame comes back again!

TRex

  • Glossologian
  • **
  • Posts: 1635
  • ~50 miles from Chicago, in the Corn (maize) Belt
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #6 on: April 04, 2019, 06:52:21 AM »
Not a biggy, but I no longer get the NEW label for the 'Forum Latest'. Even tried refreshing the entire page without success.

cmh

  • Word-meister
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #7 on: April 04, 2019, 07:15:35 PM »
Think I can help with that one as I lose it a lot after my computer security stuff does a re boot or whatever. Check the top left of the page on forum and I think you will find you are no longer logged in as a member.

pat

  • Eulexic
  • ***
  • Posts: 2914
  • Rugby, England.
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #8 on: April 04, 2019, 08:35:30 PM »
Not a biggy, but I no longer get the NEW label for the 'Forum Latest'. Even tried refreshing the entire page without success.

That's been intermittent for me for a long time now.

TRex

  • Glossologian
  • **
  • Posts: 1635
  • ~50 miles from Chicago, in the Corn (maize) Belt
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #9 on: April 05, 2019, 01:39:03 PM »
Think I can help with that one as I lose it a lot after my computer security stuff does a re boot or whatever. Check the top left of the page on forum and I think you will find you are no longer logged in as a member.

Nope. I can use another tab to click on the Forum and I'm still logged in.

cmh

  • Word-meister
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #10 on: April 05, 2019, 07:32:39 PM »
Sorry. That was my only idea!  Over to the computer experts!

Linda

  • WordStar
  • ****
  • Posts: 6681
  • Cumbria, England
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #11 on: April 05, 2019, 11:07:14 PM »
I'm having similar problems ... no notification of new Forum posts! Not vastly important in the grand scheme of things but it would be nice to have notifications back again, if possible.  I don't ask for much  .....

Ozzyjack

  • Glossologian
  • **
  • Posts: 1686
  • Southern Highlands, NSW.
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #12 on: April 06, 2019, 09:43:12 AM »
I wonder if it is a specific equipment or operating system problem. 

We have an iPad and an iPad mini using IOS 12 and a windows 10 laptop and are getting the notification on all of them on both lexigame and chihuahua-puzzle  websites. 

What equipment and operating systems are those people having problems using?
Cheers, Jack


“One of the very nicest things about life is the way we must regularly stop whatever it is we are doing and devote our attention to eating.”
– Luciano Pavarotti

TRex

  • Glossologian
  • **
  • Posts: 1635
  • ~50 miles from Chicago, in the Corn (maize) Belt
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #13 on: April 06, 2019, 10:44:22 AM »
I'm using the same PC I built a year or so ago, Manjaro Linux, Cinnamon Desktop, Vivaldi browser.  ;D

Ozzyjack

  • Glossologian
  • **
  • Posts: 1686
  • Southern Highlands, NSW.
    • View Profile
Re: System problems
« Reply #14 on: April 06, 2019, 11:02:39 AM »
Yes, it could also be the browser.  We use Safari on the iPads and Mozilla Firefox on the laptop.
Cheers, Jack


“One of the very nicest things about life is the way we must regularly stop whatever it is we are doing and devote our attention to eating.”
– Luciano Pavarotti